Restauracja "Malinowy Chruśniak” zajmuje się przygotowaniem cateringu na każdą okazję z odbiorem w restauracji lub dostawą pod wskazany adres.
Przekąski bankietowe
- Jajka faszerowane różnymi pastami.
- Jajka z kawiorem.
- Papryczki nadziewane fetą.
- Koreczki panierowane z serem i boczku.
- Tymbaliki drobiowe.
- Deska serów żółtych i pleśniowych z owocami.
- Śliwka kalifornijska zapiekana w plastrze boczku.
- Kruche słone babeczki z różnym nadzieniem.
Kanapki bankietowe:
- Kanapki z pastą z suszonych pomidorów, salami, jajkiem i szczypiorkiem.
- Kanapki z indykiem, musem serowym, winogronem.
- Kanapki z szynką parmeńską, rukolą, pieczarką.
- Kanapki z łososiem, musem serowym, warzywami i rukolą.
Kanapki bankietowe wegetariańskie:
- Kanapki z dojrzewającym serem camembert, winogronem i orzechami.
- Kanapki z mozarellą , pomidorami, pastą pesto.
- Kanapki z fetą, zielonym ogórkiem, ziołami.
Tartinki bankietowe
- Tartinki z salami.
- Tartinki z łososiem.
- Tartinki z szynką parmeńską.
Bufet zimny
- Patera wędlin i mięs pieczonych.
- Pasztet z żurawiną i chrzanem.
- Roladki szynkowe w galarecie z serkiem chrzanowym.
- Rożki szynkowe z sałatką warzywną.
- Schab pieczony ze śliwką.
- Schab w galarecie.
- Karczek pieczony.
Ryby / Śledzie
- Śledź w oleju.
- Śledź w śmietanie.
- Ryba po grecku.
- Pstrąg w galarecie.
- Sandacz w naleśniku.
- Roladka biszkoptowo - szpinakowa z łososiem i delikatnym serkiem.
Sałatki
- Tradycyjna jarzynowa.
- Sałatka z szynką i serem.
- Sałatka z wędzonym kurczakiem.
- Sałatka hawajska z ananasem.
- Sałatka nicejska z tuńczykiem.
- Sałatka caprese.
Sałaty
Na bazie mixu sałat, pomidora ogórka i kiełków.
- Grecka.
- Z grillowanym kurczakiem i brzoskwinią.
- Z wędzonym łososiem.
Desery
- Kruche babeczki z owocami.
- Profiterolki z bitą śmietaną.
- Szarlotka.
- Delicja wiśniowa.
Dania gorące
- Boef Strogonof.
- Bogracz.
- Camembert smażony z żurawiną.
- Szaszłyk drobiowy.
- Roladka z kurczaka ze szpinakiem.
- Roladka z kurczaka z mozarellą i suszonymi pomidorami.
- Polędwiczki w sosie śmietanowym lub smażonym czosnkiem.
- Rolada śląska.
- De volaille z masłem.
- Pieczeń w sosie z leśnych grzybów.
- Schab tradycyjny.
- Filet w chrupkach kukurydzianych.
Dodatki
- Zestawy surówek.
- Warzywa gotowane.
- Ziemniaki purée.
- Ziemniaki zakopiańskie.
- Kluski śląskie
- Frytki
- Ryż