Catering

Restauracja "Malinowy Chruśniak” zajmuje się przygotowaniem cateringu na każdą okazję z odbiorem w restauracji lub dostawą pod wskazany adres.

kanapki

Przekąski bankietowe

  • Ruloniki z anchois i kaparami.
  • Ruloniki z łososiem wędzonym i awokado.
  • Ruloniki z pieczoną piersią indyczą, papryką.
  • Jajka faszerowane różnymi pastami.
  • Jajka z kawiorem.
  • Papryczki nadziewane fetą.
  • Koreczki panierowane z serem i boczku.
  • Sakiewki – marynowane grzybki w szynce parmeńskiej.
  • Tymbaliki drobiowe.
  • Deska serów żółtych i pleśniowych z owocami.
  • Śliwka kalifornijska zapiekana w plastrze boczku.
  • Kruche słone babeczki z różnym nadzieniem.

Kanapki bankietowe:

  • Kanapki z pastą z suszonych pomidorów, salami, jajkiem i szczypiorkiem.
  • Kanapki z indykiem, musem serowym, winogronem.
  • Kanapki z szynką parmeńską, rukolą, pieczarką.
  • Kanapki z łososiem, musem serowym, warzywami i rukolą.

Kanapki bankietowe wegetariańskie:

  • Kanapki z dojrzewającym serem camembert, winogronem i orzechami.
  • Kanapki z pastą serową, jajkiem przepiórczym i kiełkami.
  • Kanapki z mozarellą , pomidorami, pastą pesto.
  • Kanapki z fetą, zielonym ogórkiem, ziołami.

Tartinki bankietowe

  • Tartinki z salami.
  • Tartinki z łososiem.
  • Tartinki z szynką parmeńską.

Bufet zimny

  • Patera wędlin i mięs pieczonych.
  • Pasztet z żurawiną i chrzanem.
  • Roladki szynkowe w galarecie z serkiem chrzanowym.
  • Rożki szynkowe z sałatką warzywną.
  • Schab pieczony ze śliwką.
  • Schab w galarecie.
  • Karczek pieczony.

Ryby / Śledzie

  • Śledź w oleju.
  • Śledź w śmietanie.
  • Śledź w żurawinach.
  • Ryba po grecku.
  • Pstrąg w galarecie.
  • Sandacz w naleśniku.
  • Roladka biszkoptowo - szpinakowa z łososiem i delikatnym serkiem.

Sałatki

  • Tradycyjna jarzynowa.
  • Sałatka z szynką i serem.
  • Sałatka z wędzonym kurczakiem.
  • Sałatka  hawajska z ananasem.
  • Sałatka nicejska z tuńczykiem.
  • Sałatka caprese.

Sałaty

Na bazie mixu sałat, pomidora ogórka i kiełków.

  • Grecka.
  • Z grillowanym kurczakiem i brzoskwinią.
  • Z wędzonym łososiem.
  • Wiosenna z przepiórczymi jajkami i prażonymi pestkami dyni.

Desery

  • Kruche babeczki z owocami.
  • Profiterolki z bitą śmietaną.
  • Szarlotka.
  • Delicja wiśniowa.
  • Mus czekoladowy z owocami.
  • Koktajl brzoskwiniowo-ananasowy.

Dania gorące

  • Boef Strogonof.
  • Bogracz.
  • Placuszki warzywne z łososiem.
  • Camembert smażony z żurawiną.
  • Szaszłyk drobiowy.
  • Roladka z kurczaka ze szpinakiem.
  • Roladka z kurczaka z mozarellą i suszonymi pomidorami.
  • Rolada zbójnicka.
  • Polędwiczki w sosie śmietanowym lub smażonym czosnkiem.
  • Rolada śląska.
  • De volaille z masłem.
  • Pieczeń w sosie z leśnych grzybów.
  • Faworek z indyka w sosie sezamowym.
  • Schab tradycyjny.
  • Filet w chrupkach kukurydzianych.

Dodatki

  • Zestawy surówek.
  • Warzywa gotowane.
  • Ziemniaki purée.
  • Ziemniaki zakopiańskie.
  • Rozetki ziemniaczane.
  • Kluski śląskie
  • Frytki
  • Ryż