Menu Sezonowe

„Malinowy Chruśniak” serwuje polskie dania w zależności od pór roku.

Wiosna to sezon nowalijek: rzodkiewki, szczypiorku, koperku, botwiny, sałaty z serem zagrodowym i olejem lnianym.




Wiosenne Dania Główne


Lato to czas świeżych owoców i warzyw: truskawek, czereśni, malin, ogórków, buraczków, fasoli szparagowej z nutą bazyli, tymianku i rozmarynu.






Jesień to pora zbiorów owoców i warzyw: jabłek, gruszek, śliwek, cukinii, pomidorów, buraczków, fasoli szparagowej z nutą bazylii, tymianku i rozmarynu.


Jesienne Przystawki


Jesienne Zupy


Jesienne Dania Główne


Jesienne Desery


Zima to korzystanie z zapasów i marynat, kiszonek, mrożonek, przetworów z wieprzowiną,  wołowiną, jagnięciną, gęsiną czy drobiem.


Zimowe Przystawki


Zimowe Zupy


Zimowe Dania Główne


Zimowe Desery