„Malinowy Chruśniak” serwuje polskie dania w zależności od pór roku.
Wiosna to sezon nowalijek: rzodkiewki, szczypiorku, koperku, botwiny, sałaty z serem zagrodowym i olejem lnianym.
Wiosenne Dania Główne
Kurczak w marynacie kreolskiej (podany z ryżem lub opiekanymi ziemniaczkami i surówką z kapusty pekińskiej) | 24,00 zł |
Schabowa roladka szefa z ziemniakami puree i buraczkami | 23,00 zł |
Grillowa paczuszka z łososia z ryżem i dodatkiem surówek | 32,00 zł |
Lato to czas świeżych owoców i warzyw: truskawek, czereśni, malin, ogórków, buraczków, fasoli szparagowej z nutą bazyli, tymianku i rozmarynu.
Jesień to pora zbiorów owoców i warzyw: jabłek, gruszek, śliwek, cukinii, pomidorów, buraczków, fasoli szparagowej z nutą bazylii, tymianku i rozmarynu.
Jesienne Przystawki
Sute śliwki w boczku | 11,00 zł |
Jesienne Zupy
Zupa sztygarska | 12,00 zł |
Krem z cukinii | 8,00 zł |
Jesienne Dania Główne
Pierożki z soczewicą i boczkiem | 12,00 zł |
Gołąbki w sosie pomidorowym | 14,00 zł |
Szaszłyk drobiowy z warzywami, kolorowy ryż, surówka | 25,00 zł |
Jesienne Desery
Lody z gorącymi malinami | 14,00 zł |
Zima to korzystanie z zapasów i marynat, kiszonek, mrożonek, przetworów z wieprzowiną, wołowiną, jagnięciną, gęsiną czy drobiem.
Zimowe Przystawki
Śledź po japońsku | 12,00 zł |
Zimowe Zupy
Kapuśniak z żeberkiem | 12,00 zł |
Zimowe Dania Główne
Gołąbki w sosie pomidorowym | 15,00 zł |
Polędwiczki wieprzowe z dzikim ryżem i suszonymi pomidorami z dodatkiem surówki | 26,00 zł |
Zimowe Desery
Lody z gorącymi malinami | 14,00 zł |